فایروالِ شبکه، خط مقدم دفاع برای ترافیک ورودی و خروجی شبکه است. فایروال ترافیک را بررسی می‌کند تا از انطباق آن با نیازمندی های امنیتی تنظیم شده توسط سازمان اطمینان حاصل کند و تلاش‌ها برای دسترسی غیرمجاز را مسدود می‌کند. وجود فایروال‌ها در سال‌های اخیر در شبکه‌های سازمانی مرسوم شده است. علاوه بر مانیتور کردن ترافیک شبکه، محصولات فایروال شبکه جدید، امکانات گسترده‌تری شامل خودکارسازی، یکپارچگی با سایر محصولات و سندباکس درونی را نیز ارائه می دهند. فایروال‌ها انواع مختلفی دارند و برخی از آن‌ها به شرح ذیل هستند:

فایروال را می توان به صورت جداگانه یا مرکزی مدیریت کرد و این امر برای محیط‌های توزیع شده با مقیاس بالاتر، بسیار مهم می‌باشد، زیرا به مدیران شبکه اجازه می‌دهد تا صدها یا حتی هزاران دستگاه فایروال چند منظوره را برای ارتقاء، تغییر خط مشی و سایر تنظیمات مدیریت کنند.
محافظت از شبکه ها در برابر تهدیدات دائماً در حال تحول، هرگز تا این حد چالش برانگیز نبوده است. نیازمندی‌های زیرساختی، ارتباطات و الزامات عملکردی همچنان در حال رشد هستند در حالی که تیم‌های فناوری اطلاعات برای کاهش هزینه‌ها و پیچیدگی و انجام کارهای بیشتر با سخت‌افزار و منابع موجود تحت فشار فزاینده‌ای قرار دارند. ترکیب این چالش ها منجر به رویکردهایی شده است که به طور فزاینده‌ای ناکارآمد، پرهزینه و ناپایدار هستند. در نتیجه، سازمان‌ها و تیم‌های فناوری اطلاعات به دنبال راه‌حلی مؤثر هستند؛ راه‌حلی که ساده‌تر، منعطف‌تر و مدیریت آن آسان‌تر باشد. فایروال‌ها هم به صورت سخت افزاری و هم به صورت نرم افزاری وجود دارند و بسته به نیاز سازمان‌ها، می‌توان هر یک از این‌ها را به صورت سفارشی شده پیاده‌سازی نمود.
از جمله فایروال‌های پرکاربرد در ایران فایروال های فورتی‌گیت، فایروال های سیسکو و فایروال‌های سوفوس هستند که همگی محصولات تجاری به حساب می‌آیند. در کنار این محصولات، محصولات فایروال متن‌باز همچون opn sense، PF Sense نیز در ایران با مشتریان زیادی مواجه هستند.

ما در رایــا سامانه، در کل فرایند انتخاب محصول فایروال، تامین، نصب، راه‌اندازی، پشتیبانی و آموزش هر یک از این محصولات در کنار شما هستیم تا بهترین خط دفاعی امنیتی را برای شبکه شما ایجاد کنیم. برای اطلاعات بیشتر از خدمات مشاوره ما استفاده کنید.